Hier vergroten: A A A A

Bespaartips

Het leven is al duur genoeg. Met deze tips kunt u mogelijk geld besparen.

1. Goedkoper vakantie-parkeren 
Vliegt u naar uw vakantiebestemming, dan kan het de moeite lonen om de mogelijkheden van goedkoper parkeren bij de luchthaven van uw vertrek te onderzoeken. Er zijn steeds meer spelers op de markt en zeker als u wat langer weg gaat, kan het verschil tussen het duurste en goedkoopste parkeren flink oplopen. Gewoon even Googlen op de naam van de vluchthaven en parkeren levert verschillende mogelijkheden op.

2. Voorkom erfproblemen
Veel problemen rondom de afwikkeling van erfenissen ontstaan door onduidelijke afspraken en onuitgesproken wrijvingen. Voorkom die problemen en daarmee kosten, door goede afspraken te maken over de afwikkeling. Spreek bijvoorbeeld af wie de boedelgevolmachtigde is wanneer er geen executeur is benoemd, ga niet alleen een woning in en maak samen een lijst van de inboedel en waardeer de inboedel samen of door een deskundige.

3. Maak een tussenstop
Hebt u meer tijd dan geld, dan is vliegen met een tussenstop aan te raden. Vaak zijn die tickets (een stuk) goedkoper. Een alternatief is, zeker bij lange vluchten, om een andere vervoerder voor de terugreis te kiezen dan voor de heenreis.

4. Vlieg met de juiste handbagage
De richtlijnen voor handbagage verschillen nogal per vliegmaatschappij. Voordat u het weet is uw handbagage te groot of te zwaar en moet u bij betalen. Ook nu weer is goed voorbereid op pad gaan een goede manier om geld te besparen. Op www.beslist.nl vindt u een lijst met de meeste vliegmaatschappijen en de maten en gewichten die zij hanteren voor handbagage.

5. Zelf uw eten maken 
Besparen is soms zo eenvoudig: koop geen zakjes en pakjes meer, maar maak uw eten zelf. Dus geen kant en klare lasagne, maar zelf aan de slag. Geen sauzen uit een potje of zakje, gewoon zelf maken. Geen voorgesneden groente, maar zelf het mes gebruiken. Het scheelt u tientjes per maand.

6. Zelf wasmiddel maken 
Ook een aardige bespaartip, maak zelf uw wasmiddel voor 20 cent per 2,5 liter en het wast net zo goed uw vuile kleding. Met wat sunlightzeep, soda en azijn, een rasp, een emmer en wat geduld wast u goedkoper en misschien zelfs met meer plezier.

7. Ga gericht sparen
Sparen in het algemeen kan nuttig zijn om een appeltje voor de dorst te hebben. Leuker en makkelijker is het om gericht voor iets te sparen. Bepaal uw doel, hoe snel u het gerealiseerd wil hebben en hoeveel u daarvoor maandelijks moet sparen. U krijgt helaas niet veel rente op uw spaarrekening, maar door te sparen voorkomt u dat u (nog steeds duur) rood staat. De rente bij rood staan varieert per bank en loopt uiteen tussen de 9 en 14 procent.

8. Bescherm jezelf
Aankopen betalen door te pinnen of contactloos betalen is wel gemakkelijk, maar je raakt snel het zicht op de uitgaven kwijt. Bescherm jezelf en houdt grip op de uitgaven, betaal gewoon contant. Door met echt geld te betalen voelt betalen anders (minder abstract), je weet wat je uitgeeft en is de portemonnee leeg (en ga je niet op nieuw naar de geldautomaat), dan bent u uitgekocht.

9. Vergelijken blijft belangrijk 
Of u toe bent aan een nieuwe televisie, bank, vliegticket of gasleverancier, vergelijken loont. Beperk u niet tot één vergelijkingssite of één winkel, maar bezoek er meer en zoek steeds naar hetzelfde merk of product van uw keuze. Let ook op de bijkomende kosten zoals bezorg- en aansluitkosten, service achteraf of boete bij vroegtijdige beëindiging van een abonnement. Met een beetje moeite bespaart u flink op uw aankoop.

 

Bron: PlusOnline, 5 april 2016

Gepubliceerd op maandag 25 april 2016

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl