Hier vergroten: A A A A

Hypotheekrentes blijven maar dalen, bodem nog niet bereikt

Hypotheekrentes blijven maar dalen, bodem nog niet bereikt

Hypotheekrentes blijven lichtjes dalen, vooral voor hypotheken zonder Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Dat het verschil in het rentetarief voor hypotheken met en zonder NHG afneemt, duidt erop dat geldverstrekkers meer vertrouwen krijgen in de markt.

Zolang banken moeten betalen om overtollig spaargeld te stallen bij de Europese Centrale Bank (ECB) en de marktrentes laag en negatief zijn, blijft er weinig anders over dan de kosten deels doorberekenen aan de klant. Dat meldt hypotheekadviesketen Van Bruggen.

De renteverlagingen zijn wel voor de minder populaire rentevaste periodes. De rente op 20 jaar vast met NHG, een van de meest populaire keuzes, liep afgelopen week juist op. Meer dan de helft van de huizenkopers zet de rente voor meer dan twintig jaar vast.

Alle kanten op
Volgens de hypotheekadviesketen kan het alle kanten op met de hypotheekrente. Mogelijk is er ruimte voor verdere verlagingen omdat de marktrente daalt. Maar het is ook goed denkbaar dat beleggers bevattelijk blijken voor inflatievrees en de marktrentes juist zullen oplopen.

Als dat gebeurt, is het weer de vraag of de centrale banken van Europa en Amerika deze rentestijging de kop in kunnen drukken met hun obligatie-opkoopprogramma.


Bron: De Telegraaf, 6 april 2021

Gepubliceerd op donderdag 8 april 2021

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl