Hier vergroten: A A A A

Zorgeloos huren dankzij Zilver Wonen Fonds

Zorgeloos huren dankzij Zilver Wonen Fonds

Na een leven van werken komt het langverwachte pensioen er eindelijk aan. Je hoopt op een tijd van zorgeloos genieten! Je denkt na over je mogelijkheden en komt er al gauw achter dat je het zo slecht nog niet gedaan hebt. Echter je geld zit vast in je huis, het huis waar je kinderen zijn geboren en waar je nog steeds enorm aan verknocht bent.
Wat kun je doen om te beschikken over je eigen geld en alles te kunnen doen wat je altijd al van plan bent geweest?

We zitten op de koffie bij Cock van den Berg uit Hellevoetsluis. Cock had het geluk om al met 58 jaar met pensioen te kunnen. Samen met zijn vrouw geniet hij sindsdien van zijn welverdiende vrije tijd. Hij is al sinds jaren nauw verbonden met de tafeltennisvereniging Sprint in Brielle en besteedt als geboren Hellevoeter veel van zijn vrije tijd als vrijwilliger bij museumschip de Buffel. Drie jaar geleden, inmiddels 70 jaar oud, oriënteerde hij zich op het verkopen van zijn huis. Het moest er toch een keer van komen…

Geld vrij te besteden
In Oostvoorne was een voorlichting over het Zilver Wonen Fonds, waarbij je kunt profiteren van de waarde van je huis, zonder te verhuizen: Je verkoopt je huis en huurt dit tegen een marktconforme huur terug. Het gemak om verlost te zijn van onderhoud van zijn huis, de omzeiling van de rompslomp rondom verkoop en verhuizen en de mogelijkheid om zijn vastzittende geld vrij te kunnen maken sprak de Hellevoeter aan en de koop werd snel beklonken. Voor 80% van de taxatiewaarde en 6% van de waarde als huur, bleven Cock en zijn vrouw gewoon wonen in het huis waar zij al jarenlang met heel veel plezier hun thuis vinden.

Onbezorgd gevoel
Cock van den Berg vertelt: ”Na onze beslissing en nadat een door mijzelf uitgekozen lokale makelaar een taxatierapport had opgemaakt werd het huis bij de notaris overgeschreven. Binnen 6 dagen had ik het geld al op mijn bankrekening staan! Het gevoel rondom huren was wel even wennen, maar toen vorig jaar de ketel het na 12 jaar begaf, hoefde ik alleen maar te bellen en alles werd geregeld. Heerlijk! Ik hoef nu niet meer het dak op bij lekkage en als de kraan lekt rijdt er een loodgieter langs om het op te lossen. Als mijn vrouw en ik in de toekomst om welke reden dan ook toch willen verhuizen, hebben we dat nu met een opzegtermijn van 3 maanden zo geregeld. Dat onbezorgde gevoel is ons goud waard!”


Ton van der Schelde, Zilver Wonen Fonds

Ton van der Schelde, eigenaar van het Zilver Wonen Fonds vult aan: “We gaan met het aankopen van een huis een vaak langdurige relatie met onze klanten aan. Die relatie is gebaseerd op een wederzijds vertrouwen. Meneer Van den Berg was onze eerste klant in Hellevoetsluis en we vinden het belangrijk dat hij tevreden is. Het huis is precies zo aangekleed als het echtpaar Van den Berg dat wil. Als zij elders zouden willen huren komen zij al snel in de vrije sector terecht, waardoor de huur vaak hoger uitvalt dan het weer terug huren van hun eigen huis. Met deze constructie geven wij 65+ ers de mogelijkheid om langer zelfstandig in hun eigen huis te blijven wonen en de overwaarde te benutten.”

Redenen deelname Zilver Wonen Fonds
“De redenen kunnen uiteenlopen van heel nobel en blij tot soms ook verdrietig. We hebben een groot aantal klanten die graag hun kinderen willen helpen. Zij willen schenken met de warme hand! In een aantrekkende huizenmarkt kunnen zij het vrijgekomen bedrag schenken en het hun kinderen mogelijk maken om een huis te kopen. (Schenken aan een kind kan dit jaar weer tot 100.000 als het geld wordt besteed aan een eigen huis.) Een reden kan ook zijn dat er geen kinderen zijn waar het geld uit de verkoop aan kan worden nagelaten en soms biedt de huur/koop constructie een oplossing als iemand ziek is of als de partner overlijdt. Wat de reden ook is, het gemak en het onbezorgde gevoel speelt een grote rol in de eindbeslissing van onze klanten.”

Persoonlijk contact
Ton van der Schelde vervolgt: “Het persoonlijke contact en de mooie verhalen achter de beweegredenen maken ons werk bijzonder boeiend! Wij stellen daarentegen wel enkele simpele eisen: Men moet 65 zijn, voldoende inkomen hebben (circa 2,3 x het inkomen ten opzichte van de huur) en het huis moet in goede staat zijn. In de kleine 3 jaar dat we dit koop/huur concept bieden verwerken we 15-30 aanvragen per week. Na de aanvraag wordt een brochure toegestuurd en volgt bij interesse een offerte en een berekening. Daarna volgt een persoonlijke afspraak met mij of met mijn zakenpartner en komen we langs bij de mensen thuis. Zeker als mensen kinderen hebben willen wij graag dat die bij het adviesgesprek aanwezig zijn.”

Woningonderhoud door gespecialiseerde partners
“Als we over en weer een goed en vertrouwd gevoel hebben, wordt een bouwkundige keuring gedaan en een taxatie uitgevoerd door een gecertificeerde makelaar die we samen met de klant uitkiezen. We kunnen snel handelen, omdat we niet afhankelijk zijn van banken. De aankoop van de woning wordt bezegeld met een koopovereenkomst bij de notaris. De nieuwe huurders huren voor een onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 3 maanden en uiteraard vallen ze onder de huurbescherming. Elk jaar wordt een onderhoudsplan opgesteld en wordt het huis goed onderhouden door een van onze gespecialiseerde partners.”

 Bron: Magazine Beleef Hellevoetsluis, winter 2017

Gepubliceerd op maandag 6 februari 2017

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl