Hier vergroten: A A A A

Grotere kans op overleven hartaandoening of beroerte

Grotere kans op overleven hartaandoening of beroerte

De kans dat iemand een hartstilstand, hartinfarct of beroerte overleeft, is groter geworden. Tevens overlijden mensen op steeds latere leeftijd aan de gevolgen van dergelijke hart- en vaatziektes, blijkt maandag uit onderzoek van de Hartstichting.

Dankzij de betere medische technieken waarover artsen beschikken, kunnen patiënten met dergelijke aandoeningen beter behandeld worden. Toch komen er wel steeds meer hart- en vaatpatiënten bij in Nederland.

"Overleed vijftig jaar geleden één op de twee Nederlanders aan een hart- of vaatziekte, nu is dat één op de vier", zegt Floris Italianer, directeur van de Hartstichting.

Op dit moment zijn er ongeveer 1,4 miljoen mensen in Nederland met een hart- of vaatziekte. Het gaat om ongeveer 725.000 mannen en 675.000 vrouwen. Naar verwachting zullen in 2030 bijna twee miljoen Nederlanders hart- of vaatpatiënt zijn.

Volgens de Hartstichting is de toename van het aantal patiënten deels te beperken als mensen met een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen eerder worden opgespoord. Daarnaast wordt mensen aangeraden om regelmatig hun bloeddruk, cholesterol en BMI op te meten.

 

Bron: Nu.nl, 11 februari 2019

 

Gepubliceerd op donderdag 14 februari 2019

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl