Hier vergroten: A A A A

Tips om het huis weer spik en span te krijgen

Tips om het huis weer spik en span te krijgen

Huishouddeskundige Zamarra Kok heeft vijf gouden tips om alles na de feestdagen weer spik en span te hebben. Wat dacht je van rode wijn op het tapijt? Of vetspetters op je kleding? Geen paniek, hier zijn de oplossingen.

1. Rode wijn op het tapijt? Er staat altijd wel iemand klaar met de zoutstrooier. Niet doen, zout blijft vocht aantrekken waardoor er nieuwe vlekken zullen ontstaan. Wel doen: bruisend bronwater over de vlek gooien. De bubbels bruisen de vlek omhoog.

2. Vetspetters op je kleren tijdens het koken? Smeer deze zo snel mogelijk in met wat afwasmiddel (dat staat toch in de buurt) en was het kledingstuk uit onder stromend water. Kook verder in joggingpak.

3. Roetvlek van een kaars op de muur? Blaas het roet weg en haal de restanten weg met plakband. Eventuele restvlekken deppen met een papje van water en baking soda (zuiveringszout). Naspoelen met schoon water en zo nodig herhalen.

4. Rauw eitje gevallen? Strooi er zout op. Dit bindt het ei, waardoor je het na tien minuten met een spatel in de vuilnisbak kunt scheppen (deze tip geldt dus niet voor vloerbedekking).

5. Brandvlekje door de open haard op het parket? Schraap het verbrande stukje voorzichtig met een mesje af en smeer het daarna in met een beetje vloerolie of wax.

 

Bron: De Telegraaf, 26 december 2019

Gepubliceerd op donderdag 16 januari 2020

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl