Hier vergroten: A A A A

5 schoonmaaktips voor een piekfijn zonnescherm

5 schoonmaaktips voor een piekfijn zonnescherm

Is uw zonnescherm vervuild met vogelpoep, groene aanslag of atmosferische vervuiling? Dan is het tijd voor een goede schoonmaakbeurt.

1. Wellicht hebt u de neiging om naar de hogedrukreiniger te grijpen, maar dat is geen goed idee. Daarmee spuit u de vuil- en waterafstotende coating weg en kunt u het doek beschadigen.

2. Wat u nodig hebt, zijn een zachte borstel en een sopje van water met groene zeep of een speciale doekreiniger. Doekreinigers zijn verkrijgbaar bij tuincentra en kampeerwinkels.

3. Rol het zonnescherm uit en verwijder eerst zand en los vuil. Borstel daarna met het sopje eerst de vlekken goed in en daarna het gehele doek, om kringen en kleurverschillen te voorkomen. Maak ook de armen en de behuizing schoon.

4. Laat het sopje een kwartier inwerken, of zolang als op de verpakking wordt geadviseerd. Spoel het doek vervolgens af met de tuinslang.

5. Laat het doek goed drogen en behandel het eventueel met een waterafstotende coating, bijvoorbeeld Profluid Nano Coating Textiel Protectie 502.


Bron: De Telegraaf, 20 juli 2020

Gepubliceerd op donderdag 30 juli 2020

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2020 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl