Hier vergroten: A A A A

Meer jonge huizenkopers dankzij steun ouders

Meer jonge huizenkopers dankzij steun ouders

Dit voorjaar zijn er veertig procent meer huizenkopers onder de 35 jaar dan een jaar geleden. De groei van deze groep is mede te danken aan de financiële steun die zij krijgen van hun ouders.

Dat meldt De Hypotheker. Een reden dat starters op de woningmarkt het moeilijk hebben een huis te kopen, is de inbreng van eigen geld. Een huizenkoper moet minimaal de kosten koper betalen en dat is gemiddeld vijf procent van de koopsom. Vanwege de hoge huizenprijzen hebben jonge kopers meer eigen geld nodig om de financiering rond te krijgen. Financiële ondersteuning van de ouders biedt dan uitkomst. In 2002 mogen ouders maximaal 103.643 euro belastingvrij schenken.

Starterslening
Daarnaast wijst De Hypotheker op twee andere factoren die de groei verklaren: de starterslening en het grotere aanbod aan huizen. De starterslening is een aanvullende lening bovenop de hypotheek om het verschil tussen de maximale hypotheek en de prijs van de woning te overbruggen. Er worden er meer verstrekt.

Het aanbod aan woningen is tijdens de corona-crisis met drie procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. In de vier grote steden is het aanbod met bijna tien procent toegenomen in het afgelopen half jaar. Ook stijgt de rente en lijken huizenkopers er voor te kiezen nu actie te ondernemen.


Bron: PlusOnline, 22 juni 2020

Gepubliceerd op donderdag 9 juli 2020

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl