Hier vergroten: A A A A

De beste apps voor het weerbericht

De beste apps voor het weerbericht

Even kijken of het morgen gaat regenen. Wat is de beste weer-app? We zetten er een aantal op een rij.

Zal het de hele dag zo bewolkt blijven? Blijft het droog? Kan ik naar het strand? Bij dit soort vragen komt de weerapp zeer goed van pas. Welke apps zijn er zoal, en wat doen ze goed en fout? Een overzicht van de beste apps.


Weer & Buienradar (Wetterapp)
Deze van oorsprong Duitse weerapp (niet te verwarren met die andere Buienradar) is al enkele malen in de prijzen gevallen als meest betrouwbare voorspeller in verschillende tests. De app laat voor de huidige dag en de dag erop de voorspellingen per uur zien. De dagen daarna kunt u tot op het dagdeel nauwkeurig kijken. Dankzij de buienradar ziet u precies waar de regen nu is en wat nog komen zal. De applicatie is inmiddels geheel in het Nederlands vertaald.
Vanwege het fijne ontwerp en de bewezen hoge betrouwbaarheid van de app raden wij u aan om deze als eerste uit te proberen.

Yr.no
Een simpele gratis weerappp van Noorse makelij. Hij heeft geen instellingen. Als u hem opstart, ziet u direct het weer op uw locatie. U kunt de zoekbalk gebruiken om evt. een andere plaats te kiezen. Het dagelijkse weer is onderverdeeld in blokjes van zes uur per stuk. De app is in het Nederlands vertaald, maar de icoontjes en symbolen spreken voor zich. Deze app is perfect voor mensen die niet houden van teveel poespas en functies maar gewoon even willen weten wat voor weer het wordt.

Weer XL
Weer XL ziet er prettig uit. Dankzij de animaties en icoontjes heeft u direct inzicht in het huidige en komende weer. De informatie is per uur inzichtelijk. Er is ook een radar aanwezig die toont waar het precies bewolkt is.

Het Weer in Nederland
Duidelijke titel, duidelijk verhaal. Helaas is de app zelf wat minder duidelijk en is de navigatie in sommige opzichten wat omslachtig. Positief: u kunt het weer per uur bekijken en op de kaarten de actuele temperatuur, windkracht en het zicht zien. Er zijn veel kaarten en grafieken om te ontdekken. Het menu met instellingen zit wel achter een 'betaalmuur': als u €2,49 betaalt verdwijnt de reclame en worden wat extra functies beschikbaar.

Weeronline
Misschien wel de meest beroemde weerapp, Weeronline doet wat het moet doen, maar de app werkt nogal omslachtig en is niet erg uitgebreid. Zo ontbreekt bijvoorbeeld hoeveel millimeter neerslag er gaat vallen. De website geeft nog wel cijfers voor bepaalde activiteiten (barbecueën, tennis, hardlopen) maar deze app heeft die functie helaas verwijderd. Jammer, want verder onderscheidt de app zich meer niet van de concurrentie.

Buienradar
Deze lijst zou natuurlijk niet compleet zijn zonder Buienradar, één van de bekendste weerapps die u kunt vinden. U kunt de radar raadplegen om te zien waar het gaat regenen, maar er is ook een algemenere weersvoorspelling. In tijdblokken van drie uur kan je de weersvoorspelling voor vandaag en de komende dagen bekijken. Jammer is wel dat de app wordt geplaagd door agressieve reclame. Wilt u ervan af, dan moet u het afkopen. De betaalde versie, Buienradar Plus, levert daarnaast aparte radars voor motregen, onweer, hagelkans en gevoelstemperatuur.

 

Bron: PlusOnline, 2 juni 2016

Gepubliceerd op vrijdag 3 juni 2016

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl