Hier vergroten: A A A A

Klijnsma begrijpt zorgen gepensioneerden

Klijnsma begrijpt zorgen gepensioneerden

Staatssecretaris Klijnsma (SZW) hield Pensioenspreekuur bij ANBO. “Ik snap uw zorgen. Daarom gaan we in augustus heel nauwgezet kijken hoe de koopkracht van ouderen er voor volgend jaar uitziet. Ik ga voor evenwicht!", zei Klijnsma geruststellend tegen verschillende bellers van het Pensioenspreekuur bij ANBO in Woerden.

Kabinet kijkt in september naar koopkracht
“Het is goed om uit de eerste hand te horen waar gepensioneerden zich zorgen over maken, met welke vragen zij zitten en daarom neem ik vandaag de ANBO-telefoon op", aldus Klijnsma. “Mensen zijn door alle berichtgeving rondom de financiële situatie van hun pensioenfondsen bezorgd over de aanvullende pensioenen. Ik snap dat heel goed.”

Pensioenonrust is groot
Klijnsma legde een uur lang haar oor te luisteren bij de Raadslijn van ANBO. De seniorenorganisatie krijgt dagelijks telefoon van mensen die zich zorgen maken over hun pensioen; het niet indexeren en mogelijk korten van hun pensioen. Met name gepensioneerden met hoge zorgkosten of gepensioneerden met een middeninkomen die niet in aanmerking komen voor bijvoorbeeld huur- of zorgtoeslag, hebben het moeilijk.

Financiële rek is eruit
Directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO: “Wij zijn blij dat staatssecretaris Klijnsma de moeite heeft genomen om Pensioenspreekuur bij ons te houden. Gepensioneerden maken zich terecht zorgen. Wij vragen hier aandacht voor. Het kabinet moet met oplossingen komen. De financiële rek is er na acht jaar uit.”


Bron: ANBO, 29 april 2016

Gepubliceerd op vrijdag 3 juni 2016

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl