Hier vergroten: A A A A

Test: de beste rolkoffer

Test: de beste rolkoffer

Rolkoffers zijn populair voor korte vliegvakanties. Ze zijn namelijk meestal klein genoeg om als handbagage mee te mogen in het vliegtuig. Dat scheelt tijd en geld. De beste rolkoffer is de Tranverz S van Eastpak.

Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Eastpak Tranverz S (€115) heeft een hard onderstel en een stoffen opberggedeelte. De Eastpak is de beste in de degelijkheidstest, vooral door de goede score voor de regenbestendigheid en de valtest. De twee wieltjes maken weinig lawaai op straat. Minpuntje zijn de gespen aan de buitenkant: de rolkoffer kan hierdoor ergens achter blijven haken. Ook biedt de stoffen bekleding minder bescherming bij een kwetsbare inhoud.

Handbagage?

Rolkoffers zijn in principe handbagage, maar in praktijk kunnen er problemen ontstaan omdat luchtvaartmaatschappijen ze te groot vinden. De testers zijn verbaasd over de grote verschillen in maten die worden gehanteerd. Een rolkoffer die bij de ene maatschappij probleemloos wordt geaccepteerd, levert bij de andere een boete op van €150.

Beste uit de test Eastpak Tranverz S is met 53 x 34 x 22 cm de compactste van de twaalf geteste rolkoffers. Bijna alle luchtvaartmaatschappijen accepteren hem als handbagage. Alleen voor Ryanair en Vueling is deze koffer officieel 2 cm te dik, maar omdat hij van stof is, zal daar in de praktijk wel een mouw aan te passen zijn. De omvang van de koffers is door de testers niet meegenomen bij het eindoordeel, omdat de bagageregels te veranderlijk zijn.

 

Bron: Consumentenbond en Plusonline, 16 juni 2016

 

 

Gepubliceerd op maandag 20 juni 2016

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl