Hier vergroten: A A A A

Gezellig op stap! Wat mag na 1 juni weer?

Gezellig op stap! Wat mag na 1 juni weer?

Eindelijk…! Na de coronaquarantaine mogen we vanaf 1 juni weer gezellig op stap in Nederland. Wat is er vanaf die datum weer mogelijk? En onder welke voorwaarden?


De cafés en restaurants gaan weer open. De restaurants van de hotels, die tot 1 juni alleen voor hotelgasten toegankelijk zijn, mogen ook weer mensen van buiten ontvangen. Het zal wel voor iedereen even wennen zijn, want je moet voor zowel een café als restaurant een reservering maken!  Dat kan in de meeste gevallen online. Hou er wel rekening mee dat je in veel gevallen reserveringskosten moet betalen. Er mogen maximaal 30 mensen tegelijk binnen aanwezig zijn. Iedereen moet anderhalve meter afstand bewaren, behalve mensen binnen hetzelfde huishouden en tweetallen. Dus een gezellig etentje met een vriend of vriendin mag weer gewoon.
Een terrasje pikken mag weer. Er geldt geen maximum aantal gasten. Iedereen moet wel aan een tafeltje blijven zitten en minstens 1,5 meter afstand tot anderen bewaren (tenzij het mensen uit je eigen huishouden zijn). Dat geldt voor gasten én het bedienend personeel.
We kunnen op 1 juni weer gezellig naar de film. Om voldoende afstand te waarborgen, mogen er maximaal 30 bezoekers naar binnen. Ook voor de bioscoop is het verplicht om vooraf je kaartje te reserveren.
De meeste musea gaan weer open. Vergeet niet om vooraf je ticket te reserveren, want dat is verplicht. Ook zijn er looproutes gemaakt en worden de openbare ruimten extra vaak schoongemaakt. Fotograferen en filmen is niet meer toegestaan. Dat kan namelijk de doorstroming belemmeren. Het is juist belangrijk dat mensen zoveel mogelijk afstand tot elkaar bewaren. Er geldt een maximum aantal bezoekers, afhankelijk van de grootte van het gebouw. Het Amsterdamse Rijksmuseum laat bijvoorbeeld elk kwartier 75 mensen binnen.
Dieren-, natuur- en pretparken zijn vaak weer open, maar zeker is dat niet. Dat hangt namelijk af van de veiligheidsregio. Check dus voor vertrek de website van het park.
De meeste campings zijn al sinds mei open, en vanaf 1 juni mag er ook weer een hapje worden gegeten in het campingrestaurant (zie ‘cafés en restaurants’ voor de voorwaarden). Maar de toiletgebouwen blijven gesloten tot 1 juli. Je moet dus je eigen toilet meenemen.
Ga je met de bus of trein op stap? Reis dan buiten de spits. En vergeet niet om een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Wie dat nalaat, riskeert een boete van 95 euro.


Bron: Plusonline, 26 mei 2020

Gepubliceerd op donderdag 11 juni 2020

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl