Hier vergroten: A A A A

Tweede Kamerleden bellen ouderen

Tweede Kamerleden bellen ouderen

"Het taboe op eenzaamheid moet afnemen”, zegt Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. Daarom stond de Zilverlijnbus op 17 februari in Den Haag. Diverse politici namen plaats en belden met eenzame ouderen.

Wat is de Zilverlijn?
Bij iedereen woont wel een oudere in de straat die behoefte heeft aan wat extra aandacht. Daarom introduceert het Nationaal Ouderenfonds de Zilverlijn. Professionele vrijwilligers van de Zilverlijn bellen ouderen elke week op voor een gezellig praatje of een goed gesprek en doorbreken daarmee de stilte en eenzaamheid. Uiteraard zijn de gesprekken vertrouwelijk, deelname is gratis. 

Zilverlijn in Den Haag
Op woensdag 17 februari stond de Zilverlijnbus van het Nationaal Ouderenfonds op het Plein in Den Haag. Hierbij waren verschillende politici aanwezig. Zij hielpen de vrijwilligers een handje, door mee te bellen naar ouderen. Ook de Zilverlijnpartners, het KPN Mooiste Contact Fonds en de VriendenLoterij, waren die dag aanwezig.

Uitbreiding Zilverlijn
In 2016 wordt de Zilverlijn fors uitgebreid. Corina Gielbert: “Het bestrijden van eenzaamheid is het belangrijkste waar we voor staan. Het hebben van weinig sociale contacten is slecht voor de gezondheid. Het taboe moet worden doorbroken. Ga het gesprek aan met ouderen in de buurt. Is iemand wel eens eenzaam; praat erover, vertel over de Zilverlijn en ga eens bij hem of haar op de koffie.”

Bron: Nationaal Ouderenfonds

Gepubliceerd op maandag 14 maart 2016

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl