Hier vergroten: A A A A

Veel 55-plussers voelen zich tien jaar jonger

Veel 55-plussers voelen zich tien jaar jonger

Uit recent onderzoek van de ANWB naar vrijetijdsbesteding onder 55-plussers (meer dan 1100 personen) blijkt dat velen van hen (37 procent) zich tien jaar jonger voelen dan zij werkelijk zijn en zich hier ook naar gedragen. Van hen houdt 62 procent  sport en fysieke activiteiten die hen uitdagen.

Wandelen, fietsen, fitness en zwemmen zijn de meest populaire sporten onder 55-plussers. De helft van de 55-plussers herkent het gevoel dat het spannend is om alleen naar buiten te gaan. Bijna 1 op 4 ziet daarom wel eens af van een activiteit.  Ook  tijdens boodschappen doen of winkelen kun je er niet altijd van uitgaan dat je snel hulp krijgt als je iets overkomt (activiteit van ruim 75% van de ondervraagden tijdens vrije tijd of vakantie).

In hun enthousiasme om actief te blijven, vergeten 55-plussers echter gemakkelijk dat zij wel wat kwetsbaarder zijn geworden. “Elke zes minuten meldt een oudere zich op de Spoedeisende Hulp. Alleen al door een val. We zien ook dat het aantal ouderen dat op de Spoedeisende Hulp belandt stijgt. Vaak is er onverwachts iets mis gegaan. Ouderen zijn zich niet altijd bewust van een plotselinge bloeddrukdaling waardoor ze duizelig worden en vallen. Heup, pols en hersenletsel komen veel voor”, zegt Saskia Kloet van VeiligheidNL.

Bron: Ouderen Journaal en ANWB, april 2016

Gepubliceerd op maandag 9 mei 2016

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl