Hier vergroten: A A A A

Waarom je vaker even een rondje moet lopen

Waarom je vaker even een rondje moet lopen

Dagelijks minimaal twee uur en liever nog wat langer naar buiten en wandelen, dat lukt weinig mensen. Terwijl het juist zo goed en gezond voor je is.

Een wandeling maken, is goed voor je. Zo bevordert het je concentratievermogen en helpt het tegen stress. En het is ook nog eens goed voor je humeur. Zelfs na vijf minuten al! 

Een grote groep mensen komt maar weinig buiten. Ze stappen in de auto naar het werk om daar vervolgens acht uur lang binnen te blijven en veelal te zitten. Dit terwijl regelmatig lopen en bewegen zoveel positieve effecten heeft. Zoals deze drie bijvoorbeeld:

Lopen bevordert je creativiteit
Uit onderzoek van wetenschappers van Stanford Graduate school of Education is gebleken dat lopen goed is voor de creativiteit en zorgt voor inspiratie. Dus zit je al dagen achter je bureau te piekeren over iets? Een wandeling kan er voor zorgen dat je in ene wel een oplossing ziet. Volgens de uitkomsten van het Stanford-onderzoek steeg de creativiteit van mensen die gingen lopen zelfs met gemiddeld 60 procent.

Lopen verlaagt je stressgevoel
Als je het druk hebt of last hebt van veel spanning en stress kun je behoorlijk opknappen van een wandeling in de natuur. Wist je dat de eerste vijf minuten van een bezoek in de natuur zorgen voor de grootste verbetering in gevoelsstemming? Dit ontdekten wetenschappers van de universiteit van Essex. En niet alleen op de korte termijn heeft bewegen een positief effect op de gezondheid, maar ook op de lange termijn.

Lopen verhoogt je productiviteit
En er is nog een reden om wat vaker 'de benenwagen' te nemen. Het verhoogt namelijk je productiviteit aanzienlijk. Een bepaald deel van je hersenen, de prefrontale cortex, wordt actiever als je gaat wandelen. Dit deel is verantwoordelijk voor cognitieve, emotionele en motivationele processen, zoals plannen, impulsbeheersing en doelgericht handelen. Heel belangrijk voor de productiviteit.

 

Nu je dit gelezen hebt, maar snel aan de wandel dus...

 

 

Bron: Plusonline, 26 april 2018

 

Gepubliceerd op donderdag 17 mei 2018

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl