Hier vergroten: A A A A

Mooie wandelroutes voor u geselecteerd

Mooie wandelroutes voor u geselecteerd

De herfst is een mooi jaargetijde om een wandeling te maken. Wij hebben vijf wandelroutes voor u op een rij gezet.

Wolfheze, Gelderland

Deze wandelroute zal van start gaan vanaf het station van Wolfheze en heeft een lengte van 8 kilometer. U wandelt hier langs Natuurmonumenten, Papierenmolenbeek en de duizendjarige den. Deze den was vermoedelijk de oudste en dikste van ons land. Helaas is deze den in 2006 omgevallen en wordt opgenomen in kringloop. Hierna komt u bij de Wolfhezerheide waar u langs de beek zult lopen. De oudste eiken die hier staan kunnen wel 450 jaar oud zijn. Aan het eind van deze wandelroute komt u bij het oorspronkelijke dorp Wolfheze. Hier stonden meerdere boerderijen en een kerk die in 1585 verwoest zijn door de Spanjaarden. Alleen de kerkheuvel is nog zichtbaar.

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland

Deze route zal starten vanaf het station van Capelle aan den IJssel en heeft een lengte van 6 kilometer. Allereerst wandelt u door groenstroken en langs waterpartijen naar het Schollebos. Via mooie (schelpen)paden loopt u door dit prachtige bos langs vele beekjes. Ook komt u langs een stukje polderland. Tijdens deze wandeling zijn er genoeg bankjes om even uit te rusten en te genieten van de prachtige natuur. 200 meter van de route af kunt u ook een pannenkoekenhuis bezoeken. Ook als u weer bij het station bent aangekomen kunt u ook een bezoek brengen aan het winkelcentrum. 

Veenendaal, Utrecht

Het startpunt van deze route is vanaf het station Veenendaal West en de lengte van deze route is 15 kilometer. U wandelt over de Utrechtse Heuvelrug en is erg mooi en heuvelachtig. U zal over de Amerongse Berg lopen en hierna komt u uit bij een eik in het midden van een manege. Hier kon de adelijke familie paardrijden met uitzicht op kasteel Amerongen beneden. Na een afdaling aan de rand van de Heuvelrug zal u de Elsterberg beklimmen. Als u op de top bent (62,5 meter hoogte) heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht.

 


Bakkeveen, Friesland
Deze wandeling gaat door de Friese Wouden en heeft een lengte van 14 kilometer. Het eerste deel van deze wandelroute zal u lopen langs statige beuken- en eikenlanen, over grassige bospaadjes en over verschillende brugjes. Na deze bosrijke wandeling zal u lopen langs en over de uitgestrekte Duurswouderheide. Hierna komt u langs overblijfselen uit de laatste ijstijd en stille paden door het Venebos. Tijdens deze route kunt u uitrusten bij de Freulevijver, HCR De Stripe en het uitkijkplateau.

Haelen, Limburg
Deze wandelroute begint bij het bezoekerscentrum Leudal waar veel informatie beschikbaar is over de natuur in dit gebied en waar u tentoonstellingen kunt bewonderen. De route heeft een lengte van 13 kilometer met rustige beekjes. Ook heeft u kans om in dit gebied een ijsvogel te spotten. Van de Zelsterbeek komt u bij de Litsberg uit. Litsen betekend in het Limburgs naar beneden glijden. Het hoogste verschil is hier dan ook bijna 10 meter. Met kwelmoerassen, een loofbos en varens langs deze route is het erg mooie route om te lopen.


Meer informatie over deze wandelingen kunt vinden op Wandelbezoekpagina.nl


Bron: Plusonline en Wandelzoekpagina

Gepubliceerd op dinsdag 3 november 2015

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl