Hier vergroten: A A A A

Zo bespaar je 1400 euro per jaar in de supermarkt

Zo bespaar je 1400 euro per jaar in de supermarkt

Als je het voor elkaar krijgt om een jaar lang alleen maar producten in de supermarkt te kopen die in de aanbieding zijn, scheelt je dat 1400 euro. Bij Albert Heijn zijn de meeste aanbiedingen te scoren.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Gemiddeld zijn, bij alle supermarkten, afgeprijsde producten 31 procent goedkoper.

1400 euro besparen
Dat betekent dat een gemiddeld huishouden, dat per week 90 euro kwijt is aan boodschappen, in een jaar tijd zo'n 1400 euro kan besparen door alleen maar aanbiedingen te kopen.

Albert Heijn heeft wekelijks de meeste producten 'in de bonus': gemiddeld 1150. Dat is veel meer dan bijvoorbeeld Jumbo, daar zijn wekelijks 600 producten afgeprijsd. Het totale aantal producten in de winkel bij Jumbo doet volgens de Consumentenbond niet veel onder voor dat van AH.

Normale prijzen juist hoog bij AH
Daarbij moet wel aangetekend worden dat de basisprijzen bij Albert Heijn wel aan de hoge kant zijn. Uit onderzoek van december vorig jaar bleek dat de prijzen bij AH 2 procent hoger liggen dan het gemiddelde. Bij Jumbo, Dirk en Hoogvliet zijn boodschappen gemiddeld juist tussen de 4 en 6 procent goedkoper.

Vooral voor dure producten als vaatwastabletten of wasmiddel kan het lonen om een stukje om te fietsen. Vaatwastabletten van Sun zijn bijvoorbeeld gemiddeld 54 procent goedkoper in de aanbieding, wasmiddel van Robijn is gemiddeld 45 procent goedkoper. 

 

Bron: RTLZ, 23 oktober 2017

Gepubliceerd op donderdag 9 november 2017

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl