Hier vergroten: A A A A

Ouderen zetten zich schrap voor 2021

Ouderen zetten zich schrap voor 2021

Een op de drie ouderen maakt zich zorgen om hun pensioen. 71% van de ouderen verwacht dat hun lasten volgend jaar omhoog gaan, maar 25% zegt niet nog meer te kunnen bezuinigen dan ze al doen.

Ouderenbond ANBO was wel benieuwd wat de ouderen terug willen zien op Prinsjesdag, dus ze voerden een onderzoek uit. „Met 3,2 miljoen zijn 65-plussers het grootste electoraat”, merkt ANBO-voorzitter Liane den Haan op. „Het leeft echt. Binnen 1 dag kregen we 2000 enquêtes terug.”

De uitgelekte Prinsjesdagplannen klinken mooi, maar het strookt niet met het lokale beleid van gemeenten. In de podcast Kwestie van Centen legt Martin Visser uit hoe we de voorgespiegelde koopkrachtplaatjes beter kunnen lezen en in welke gemeentes de grootste klappen vallen.

Coronacrisis
Vier op de tien ouderen zijn al minder gaan uitgeven na de uitbraak van de coronacrisis. Ouderen hebben dan ook reden om zich zorgen te maken. „Ouderen hebben geen ruimte in hun portemonnee, de pensioenen zijn al tien jaar niet geïndexeerd en de AOW stijgt slechts een klein beetje”, legt Den Haan uit.

Dat terwijl ouderen dus wel een lastenstijging verwachten. „Duurdere boodschappen en de zorgpremie worden het vaakst genoemd” als oorzaak van de lastenstijging, vertelt Den Haan.

Naast de eigen portemonnee en de woningbouw vinden ouderen het ook heel belangrijk dat het kabinet voldoende aandacht heeft voor corona en de gevolgen van de ziekte.


Bron: De Telegraaf, 12 september 2020

Gepubliceerd op donderdag 1 oktober 2020

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2021 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl