Hier vergroten: A A A A

Een veilig thuis voor senioren

Een veilig thuis voor senioren

Ouderen kiezen er steeds vaker voor om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Daarom zijn hier wat tips die het leven thuis makkelijker en veiliger maken. Misschien denkt u bij sommigen dat ze wel erg voor de hand liggend zijn, maar ook de simpele tips kunnen helpen het huis veiliger te maken.

Keuken:
Rookmelder. Een rook- en kooldioxidemelder helpt echt gevaarlijke situaties te voorkomen. Overigens is dit voor iedereen aan te raden.
Keukenkastjes. Een heel saaie tip, maar wel effectief: zet spullen die u het meest gebruikt op de onderste planken, waar u er beter bij kunt.
Handige hulpjes in huis. Er zijn flink wat hulpmiddelen die handig kunnen zijn in de keuken, omdat ze de veiligheid van handelingen die in de keuken nodig zijn vergroten. Zoals een JarKey potopener, een elektrische blikopener, een verdikt en gehoekt mes, een anti-slip matje en nog veel meer.
Keukenkruk. Vergeet niet een fijne kruk in de keuken neer te zetten, zodat u kunt gaan zitten als u moet wachten tijdens het koken.
Contrasterende kleuren. Als u slecht ziet, kunnen contrasterende kleuren van keukenspullen helpen alles makkelijker te vinden.

Woonkamer:
Kleedjes. Haal kleedjes zo veel mogelijk weg, uitglijgevaar!
Snoeren. Werk snoeren goed weg zodat u er niet over kunt struikelen en maak gebruik van slimme schakelaars.
Verlichting. Goede verlichting helpt om vallen te voorkomen, omdat u beter kunt zien.
Voordeur. Een slimme deurbel, met camera, is een goed hulpmiddel om uitsluitend vertrouwde mensen binnen te laten.

Slaapkamer:
Bedsteun. Een steun aan het bed helpt u makkelijker in en uit bed.
Verlichting bij bed. Zorg dat er ook in de slaapkamer voldoende licht is. Gebruik een bedlampje of een lampje met een sensor dat vanzelf aangaat.  Immers, ’s nachts is de kans op vallen veel groter dan overdag.

Badkamer:
Beugels. Zorg voor steunpunten in de douche, zeker bij het in- en uitstappen van douche of bad. Plaats deze bij voorkeur horizontaal en maak nimmer gebruik van beugels met zuignappen!
Anti-slip mat. Gebruik een goede mat, die niet kan schuiven, bij de douche of bij het bad.

Gepubliceerd op zondag 10 oktober 2021

<< Terug naar het overzicht

©Zilver Wonen Fonds Beheer B.V. 2024 | Privacy Statement | Contact: +31 (0)20 54 737 27 | info@zilverwonenfonds.nl